pondělí 19. října 2015

Božská réva - kniha plná vína - divinemenu - již brzy!


Pálavské vinice 10.10.2015

Smyslem této knihy je hlavně oslava révy a toho, jakou radost světu způsobila. Víno provází lidstvo odjakživa a je vděčným společníkem lidských setkávání. Ona pospolitost hraje v naší knize zásadní roli. Publikace je naplněna mnoha zajímavými gastronomickými událostmi, které v sedmi kapitolách mají rozmanité podoby. 


David Šašek - kapitola první - velikonoční menu - dvoustrana z knihy Božská réva

V kuchyních špičkových šéfkuchařů budeme sledovat přípravu sedmi mnohachodových hostin na počest révy vinné, které jsou pojaty v široké škále chutí a originálních provedení, od jednoduchých jídel ze surovin nakoupených na farmářském tržišti, přes italské menu pro Festu Italianu, letní piknik na zámku, velikonoční menu, mezinárodní kuchyni či lokální menu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise.

Oldřich Sahajdák - kapitola třetí - galavečeře - dvoustrana z knihy Božská réva

K téměř padesáti vynikajícím chodům a výběru výtečných sýrů otevřeme a napárujeme desítky lahví vín kvalitní tuzemské a evropské produkce. 

Jakub Čebiš - párování francouzských vín  - kapitola šestá - dvoustrana z knihy Boská réva

V knize, která čítá téměř čtyřista stran, jsou průvodci světem vína lidé, kteří jsou považováni za špičky ve svých oborech. U sedmera hostin na počest révy vinné se tu scházejí sommelieři Roman Novotný, Klára Kollárová, Jakub Čebiš, šéfkuchaři David Šašek, Oldřich Sahajdák, Jan Punčochář, Gianfranco Iuorio, vinaři Jaromír Gala, Josef Peřina, Hana Líbalová, Jožka Valihrach, sběratel umění Jan Bejšovec, historici Karel Holub, Marta Vaculínová kardioložka Markéta Hegarová, dále Jan Čejka, William a Alexandra Lobkowiczovi, Josef Špaček a další.

titulka knihy Božská réva - kniha plná vína

Věříme, že se máte na co těšit! Kniha vyjde v polovině listopadu tohoto roku a bude v prodeji u milých knihkupců a všude tam, kde mají rádi víno.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------